mosógép influenszer

Megerősítem: mosógép influenszer lettem

Olvasási idő kb. 10 perc

Csókolom, sziasztok.

Hosszú ideig nem akartam elhinni, hogy mindarra, amit le fogok írni, nincs szükségem. De a virtuális jelenlét értékekkel, hitekkel, meggyőződéssel nagyon nehezen élhető közeg. Így a kisebb ellenállás irányba haladtam és feladtam önazonos elveimet. Tanultam a nagyoktól, esetünkben fiatalabbaktól, és posztról posztra lestem el a mesterlépéseket annak érdekében, hogy végre akkora tömeghez szóljak, amit méltán megérdemlek nem a tudás, vagy a tapasztalat, vagy az egyediség jogán, hanem az érvénytelenség és a teljesítmény nélküli teljesítmény által. Továbbá feladtam azt az elvem, hogy inkább önmagam által vagyok szabad senki, mint más által valaki.

az influenszer

Mesterlépések az influenszer léthez

Nézzük a lépéseket időrendben. Akarom hinni, hogy másnak is nagy segítségére lesz ez a poszt. Az, hogy segíteni tudok, még inkább örömteli számomra, drága virtuális családom. S ez immár a 0. lépés. Fontos, hogy az ismeretlen tömeggel is képes legyek családomként bánni és szeretni, óvni, bevonni a mindennapjaim csodájába …

Felkelés

Érdemes még az ágyból készíteni egy felvételt önmagunkról, hogy mindenki tudja, megindítottuk a napot. Influenszer urak esetében ajánlott a takaróból minimálisan kihámozott félmeztelen has és a gondosan beállított, a szakaszhatáron hagyott alsógatya fotózása. Szöveg tekintetében minden körülmények között igyekezni kell a tömör megfogalmazásra. Valamint „A kérdés” megfogalmazására, amivel a közösség építhető. „Jó reggelt, hogy vagytok?” Természetesen, ez egy megjátszott érdeklődés, de kifizetődő, hisz a hozzászólásokon át vezet az út egy meg nem érdemelt sikerhez.

 A reggeli bőrápolási rutin

Amíg nem támogat egy márka, addig is érdemes minden bőrápoláshoz használt terméket fotózni, hátha alapon valaki pont így kap kedvet, hogy szponzoráljon. Mint mindenhol, itt is fontos a kérdés megfogalmazása, és a kedves érdeklődés, hogy ki mit ken magára.

Az étkezések

Akár az elkészítés is tud digitális nyommá válni, de az elkészült produktum is. Bármelyik – de inkább mindegyik – mellett is dönt az ember, fontos, hogy kérdés is megfogalmazódjon. Nem szabad közölni pusztán, mert az nem indikál cselekvést a képernyő másik végén.

A cicaharc

A kérdések létjogosultságát, még inkább érvényességét fokozza a cicaharc. Amikor a komment szekcióban egyik válaszadó a másikba beleköt. Majd egyik és másik mellé is állnak és végeláthatatlan mocskolódás jelzi a jól végzett influenszer munkánkat. Ne is szólj bele, a darwini elvek teszik a dolgukat.

Amihez értesz

Természetesen jó lenne, ha nem hiábavaló influenszer-önvalód lenne csak a termék, így néha ossz meg arról is anyagot, amit korábban képviseltél mielőtt az életed archiválásának szentelted volna azt, amit még önmagadnak nevezel.

A téma

Minden posztgyanús, ami történik veled. Bárkivel is vagy, készíts közös képet a digitális hirdetőfalra. Fontos megjelölni a másikat, ha van lájkolható oldala, mehet is egy kommentbe. S tényleg minden történés, mert nem tudhatod, miből lesz a nagy zsé. Így lettem én is mosógép influenszer.

a téma

A szívbe markoló történet

13 évig hűségesen szolgált a mosógépünk. Mosott, centrizett. De az évek vas foga… Fáj még beszélni is róla. De kell, hisz a digitális ventillálás a feldolgozás legjobb útja. Már nem ment neki minden. Volt úgy, hogy befagyott a programja, többször elindult, abbahagyta. A szerelő már telefonban sem sok jóval kecsegtetett. Vegyek újat – mondta. Nem akartam elhinni, hogy egy ilyen hűséges családtag (itt is fontos a megszemélyesítés) elhagy minket.

A probléma megosztása

Tanulva a téma nagyjaitól, egy rövid, de velős poszttal csücsörítek, lebiggyesztett szájjal a gép mellett, hogy most mit csináljak. Jól tudom mi a megoldás, de hát kell a műsor a népnek. Jönnek is a kommentek szépen. Ez sem volt hiábavaló.

A megmentő

A valódi feloldódás akkor jön a végtelen veszteség után, amikor erre mozdul egy mosógépeket forgalmazó és felkér, hogy legyek az arca. Annyira meglep a nagyköveti kinevezésem, hogy azonnal szép új ruhában, már egy közös képpel igazolom az új szövetséget. S milyen a jó szerencse, azonnal ki is tudom írni, hogy a „trenerur” kuponkóddal most minden kedves digitális követőm 15%-kal olcsóbban tud vásárolni a cégnél … csak ma.

Persze a támogatói szerződést betűről betűre betartva kell a megfelelő mennyiségű és az elégedettséget folyamatában visszaadó fotót és szöveget hozni. Szerencsénk van, ha a cég marketing osztálya besegít. Köszike.

Ne már

Természetesen jó, ha van saját ötlet. Eredeti fotóra is szükség van, ami csak úgy véletlenül készült, igazából szégyellni kellene, de annyira jó a spontán történet, ami megelőzi azt, vagy éppen olyan jól nézünk ki, hogy már muszáj is feltenni. Az én mosós történetem is ilyen – belátom. Látva a szennyes mennyiségét, beraktam egy mosást, sőt még magamról is ledobtam majdcsak mindent (a ruha a digitális eladótér átka, kerüld amennyire csak lehet). Megfáradva megtámaszkodtam a gépen, és nem vettem észre, hogy pont most fotóznak hátulról, amikor micimackósan csak egy laza ing van rajtam. Szégyen semmilyen körülmények között nem érződhet persze a fotón. Az arcomon is látszik a döbbenet. Annyira fel vagyok ezen háborodva, hogy ki is kérem a digitális családom véleményét, hogy rólatok készült-e már ennyire ciki kép.

ne már!

Minél mélyebb titkok

Ossz meg minél több titkot és vállalhatatlan részletet. Ami még pár éve kellemetlen volt, most eredeti és így adsz reményt azoknak, akik hasonlóan hozzád megélték ezt az embert próbáló időszakot.

A saját családod

Erősíteni kell a közösségben, hogy annyira fontosak, hogy a magánéletedet is képes vagy ezért feláldozni. Ezért jó, ha összeborulsz nagyanyáddal is egy fotóra. Egy csapásra tudsz hatékony lenni, ha a nagyit megkéred, hogy egy régi kedvenced készítse el. Akkor már kaja fotó is pipa. Látszik, hogy szereted idős szeretteid, és mindkét téma kapcsán tudsz érdeklődni ismét: Kinek mi a kedvenc süteménye, ki mennyire szereti a nagyit? A kérdéseket itt is bedobod, de nem bíbelődhetsz velük, hisz valós érdeklődés nem lehet emögött sem.

Amikor kikészülsz

A digitális-árnyékélet (újabb szóalkotásom) kimerítő. Nincs egy szeglete az életednek, amit ne osztottál volna meg, hisz, ha a fürtös aranyered is nyílt titok, immár persze, hogy kimerülsz. Ekkor kérj elnézést, hogy 1-2 napig nem voltál elérhető és nem készült rólad legalább napi 10 bejegyzés, de besokalltál és kellett egy kis szusz. Nyugtasd meg őket, hogy most már jól vagy és kész vagy újra itt lenni és tenni a dolgod, mert érzed, hogy felelősséggel tartozol azokért, akik követnek. Esetleg ide már illik egy idézet. De nagyon óvatosan ezzel is. A kisírt szem és zsepivel injektált orr a legideálisabb fotótéma itt is.

amikor kikészülsz

Kihívások

Szakmafüggetlenül alkalmazhatóak a kihívások. Kitalálsz valami butaságot, vagy még inkább másolsz egy nemzetközi hülyeséget és megcsinálod, és utána felkéred a követőidet, hogy kövessenek és az eredményét osszák meg veled téged megjelölve minden posztban. Hülyeség ilyen gyorsan még nem terjedt.

Adok még egy támpontot. Legyen kaja kihívás, megtudsz-e enni 1 kiló langyos tepertőt…

A többiek

Folyamatában kövess másokat, akik már raktak le valamit a digitális asztalra. Nagyon sokat lehet belőlük tanulnod.

Digitális koldulj

Ami még pár éve kellemetlen lett volna, most menő. Kérj pénzt. Kevésbé profin: számlaszámod közre adva „kérhetsz támogatást a munkádhoz” vagy még inkább támogatói oldal által hasonlóan. Látod, még a főtéren sem kell egy ledobott kalap előtt ülnöd. Éljen a digitális lét.

A vélemény

A legfontosabb. Kéz a kézben jár a megsértődéssel. A trash kutúra része, hogy mindenkinek van kiforrott véleménye, kortól függetlenül, akár tapasztalat hiányában, vagy ezáltal még inkább. Erre lehet reagálni, amire lehet megsértődni, amire lehet újabb reakciót adni és egy végtelen körben találja magát minden megélhetési véleményvezér.

Persze, mindennek a súlyát csökkenti a saját meggyőződés, miszerint: „A vélemény olyan, mint a siker és akár a szellentés, csak a másiké zavar”. Valamint: „Csak az sértődik meg aki tudja, hogy a másiknak igaza van”.

Esti elköszönés

A reggeli beköszönés után a másik igen fontos, hogy jó éjt és szép álmokat kívánj a követőidnek. Ha nem tudsz elaludni azonnal, az is bejegyzésköteles tény, ne feledd!!!

Remélem sokaknak tudtam segíteni.

Viccet félretéve

Mielőtt még komolyan vennétek, nem leszek influenszer, csak szórakozok és maradok hű önmagamhoz. De 9. hónapja vagyok igencsak benne a digitális térben, így volt időm megfigyelni azokat az eladásösztönző eszközöket, amit majdcsak mindenki válogatás nélkül használ. Gondoltam összeszedem ezeket, hogy útjelzőül szolgáljanak másnak is.

Innen folytatjuk.

Tags:
Megosztás: