Gyakran Ismételt Kérdések

Bírni fogom az órát?

Igen. Az óra úgy van szerkezetileg felépítve, hogy az mindenki számára ideális mozgásélményt nyújtson, illetve bármikor, bárki bekapcsolódhasson. A gyakorlatok fokozatosan és következetesen erősödő gyakorlatláncba vannak fűzve. Ezáltal mindenki erőnlétének leginkább megfelelő változat mellett dönthet. Ha elég erősnek érzed magad, akkor folyamatosan haladsz velem. Ellenben, ha erősnek érzed a gyakorlatokat, akkor minden további nélkül pihenhetsz, vagy visszaléphetsz egy könnyebb változathoz.

Miért nincs kezdő vagy haladó anyag?

A videók kapcsán nincs és nem is lesz külön kezdő vagy haladó anyag.  Egy átlagember nem tudja meghatározni, hogy ő kezdő vagy haladó, illetve nem feltétlenül van értelme ilyen kategóriák felállításának. Mert lehet az egyik gyakorlatból gyengébb valaki, de a másik gyakorlatból erős. Minden befolyásol minket: ha kipihenten ébredtél, megy a nehezebb változat egy gyakorlatból, de egy stresszes nap végén épp csak megcsinálod a legkönnyebbet. Ezért nem lehet, és nem is szabad ilyen kategorizáló videókat gyártani.

Férfiak járnak a foglakozásokra?

Természetesen. A programjaim egytől egyig úgy vannak kialakítva, hogy az mindkét nem számára ideális mozgásélményt nyújtson, biztosítsa a kihívást és a következetes fejlődést.

A Z-Live minősége miért nem egységes?

3 komponens határozza meg az élő műsor minőségét: úgy az én, mint a te internetszolgáltatód és a YouTube maga. Amit technikailag lehetséges, mindent megteszek, hogy minőségi legyen az adás. A minőség következetes fenntartása miatt jött létre elsőként a videótár.

Csökkent a motivációm. Mit tegyek?

Volt idő, amikor magamban kerestem a hibát, hogy miért nem tudom az embereket online ugyanúgy motiválni, mint ahogy egykor a fizikális térben. Egy tanulmány adta meg számomra a feloldozást. A motiváció két komponensből áll: 90% lelkesedésből és 10% inspirációból. Utóbbi kívülről jön, ez én vagyok. Akarom hinni, hogy ezt az ötletes óratervekkel hozom nektek. De a 90%-ot a gyakorlónak kell oda tenni. S ilyen egyensúlyi arányok mellett a személyes felelősséged a legfontosabb.

Tartok egy kis szünetet…

A fizikai test nem ismeri a nyári szünetet. Egy szervünk sem tud megállni, vagy pihenni, mert különben baj lenne. A mozgásszervi rendszer folyamatos és következetes karbantartása, szünetmentes „üzemeltetése” ezért is kulcsfontosságú. Nem javaslom a szüneteket, főleg nem a hosszabbakat a rendszeres mozgás megszakítására.

Mire lesz szükségem a torna alatt?

A torna során csupán kényelmes ruházatra, polifoam-ra és vízre van szükség, cipőre nem.

Mikor nem ajánlott tornázni?

  • Amennyiben a torna napján olyan beavatkozáson esik át a vendég, amely során megszakad a bőrfelszín folytonossága (például: fogorvosi érzéstelenítés, vérvétel, véradás, kissebészeti beavatkozás).
  • Hőemelkedéssel, lázasan, fertőző betegként.
  • Nagysebészeti beavatkozás után 6 hétig nem szabad tornázni.

Kérdésed van?

Írj nekem, ha olyan kérdésed lenne, amire itt nem találtál választ!