Torna videók

Torna videók bemutatása: 89. – 92.

Olvasási idő: kb.: 4 perc

Csókolom, sziasztok.

Amíg csak a fizikális térben vállalkoztam, nem éreztem, hogy ennyire telne az idő. Talán a digitális kereskedelem időigényesebb… bizonyosan az. Ellenben továbbra sem érzem nyomásnak azt, hogy hétről hétre új torna videók készüljenek számotokra. Ötlet pedig van bőven. Halkan mondom, hogy közeledünk a 100. videómhoz, ami tartogat meglepetést ???? De addig is nézzük, hogy milyen 4 új videóval leptem meg az előfizetőimet.

92. (El)csigázva (Z-Funkció)

A múlt héten már olvashattátok a blogon vagy hallgathattátok podcast formájában a legújabb bejegyzésem a SuperSlow technika kapcsán. A videó ezelőtt a módszer előtt tiszteleg és persze norbisan újra értelmez és feldolgoz. A leforgatott videót kipróbálók „újszerű” izomláz utóérzetéről számoltak be nem ok nélkül. A miértre a blogban megkapjátok a választ vagy még jobb, ha végig csináljátok a programot.

91. Mozdulatlan erő (Z-Forma)

A 92-es videó fókuszában a mozdulat lelassítása állt és a lassúságban rejlő erő megtapasztalása. Ebben a videóban a mozdulatlanságban tesszük próbára az erőnket, a hajlékonyságunkat, egyensúlyunkat… kb. 8 éve nem készítettem statikus elemekre (javarészt jóga gyakorlatokra) építkező programot. Izgalmas volt a kirándulás ebben a műfajban (is).

Nem ez az első a torna videók közül, amit nagyon szerettem volna elkészíteni, s nem is az utolsó. Az egyik szívemnek kedves egykori vendégem, jelenlegi online elfizetőmet idézem: „Csodálom a kimeríthetetlen ötleteidet, el sem tudnám képzelni, hogy az eddigiekből összevágott videókat tegyél fel.” Sokszor mondtam, hogy a Z-módszer attól működik, hogy nincs kész, vagyis nincs, ami megfogja, így mindig aktuális meggyőződés lehet a szervező elv önmagát megkötő nagyszerűség érzés nélkül.

90. Kontralaterális (Z-Funkció)

A tematikus hét második darabja volt ez a videó. Olyan gyakorlatokból válogattam, ahol ellentétes kar-láb indítja – a lehető legtöbb síkot bevonva – a mozdulatot. A sokoldalú átmozgatás garantált, szakmailag pedig igen izgalmas megoldás, hogy egy klasszik Z-órával szembeni elvárásokat maradéktalanul teljesítse.

89. Unilaterális (Z-Forma)

A tematikus hét első eleme ez a videóm volt. Egy igen embert próbáló program lett a végeredménye annak a gondolatiságnak, amikor minden gyakorlat a ráhangolódástól a levezetésig kivétel nélkül egy végtag dominanciájával valósul meg a legkülönfélébb testhelyzetekben, míg a másik 3 ellentart, megtart. Újra csak egy vendég visszajelzéséből idéznék: „Nem tudnám megmondani hány kedvenc videóm volt eddig, ide tartozik “azok a csodálatos állatok” is, nem beszélve az unilat. és kontralat. videókról, amik kimerítettek, de a hátammal ismét csodát tettek.”

Ezekért a visszajelzésekért különösen érdemes dolgozni. Innen folytatjuk.

Megosztás: