video torna

Torna videók bemutatása: 77. – 80.

Olvasási idő: kb 4 perc

Csókolom, sziasztok.

Immár a második olyan bejegyzésem adom közre, aminek az elején eldönthetitek, hogy azt Tréner Úr búgó hangján narrálva hallgatjátok meg vagy magatok csendességében elolvassátok azt. Így egyszerre kedvezek a blog és a podcast szerelmeseinek a továbbiakban.

80. Nyakas óra (Z-Funkció)

A nyak feszültsége, fájdalmas érzete már-már általános klisé, ha a test feszültségeiről beszélünk. A program direkten és indirekten tesz kísérletet ennek a területnek a fesztelenítésére és funkcióinak visszaszerzésére. Természetesen nem pusztán a nyak van a program fókuszában, de vagy alfája vagy omegája mégis annak. A 4 fallal jelelt időkre emlékezőkben úgy maradhatott meg ez a program, mint a „szerelős” órák egyik fő témája.

79. Retro érzésben (Z-Forma)

Szerintem alig találunk olyan magyar háztartást, ahol elfekvőben vagy a könyvespolc elfeledett részén ne lenne egy a 90’-es évek elejéből való könyv, a kék könyv, Callan Pickney kasszikusa, a Callanetics könyv.

Eszembe jutott a program és a pályám eleje, gondoltam leporolom a gyakorlatokat és „norbisan” újraértelmezem az anyagot és immár Z-stílusban közre adom. Az eredmény megítélését rátok bízom. De megjegyzem, hogy összetett a gondolatkísérlet, hisz egy blogbejegyzés is társul a videóhoz.

78. Aktív és passzív (Z-Fúzió)

Egy olyan gondolat hozta a programot, hogy csak olyan feladatokat válogassak össze és rendezzek norbisan elegáns sorrendbe, amiknek van dinamikus és statikus változatuk. Az eredmény pedig lenyűgöző, hisz meg lehet tapasztalni így feladat áldásos hatását, mint mobilizációt és meg lehet tapasztalni, mint passzív (yin jóga) alapú gyakorlatot, amiben a forma minden egyes lélegzettel lágyan oldódik. Így egy finom, belelazulós, vagy ahogy a vendégeim mindig is hívták ezeket: „fetrengős” óra lett a végeredmény. 

77. 45° (Z-Forma)

Tudjátok miért jó saját szabályok szerint tanítani? Mert nem köt semmi meg. Erre tökéletes példa ez a program. Egy online magánórám során egyik gyakorlat a másik után jutott eszembe és beindult az ötlet roham utána. Csak olyan feladatokat válogattam össze, amelyeknél a törzs és a talaj által bezárt szög folyamatában 45 fok. A kellő kompenzációról sem feledkeztem meg, így egy különösen izgalmas megoldást kapott a program. A hasizom megszállottak garantáltan szeretni fogják.

Innen folytatjuk.

Megosztás: