videóajánló

Torna videók bemutatása: 125. – 128.

Olvasási idő: kb.: 5 perc

125. Fúzióra várva 1.0

A videó besorolása: Z-Fúzió

Játékidő: 56 perc

Van-e eszközigénye?

  • Csak egy polifoam.
  • Esetleg egy stabil támaszték (fal, szekrény) amibe lehet kapaszkodni, ha a feladat megköveteli…

Kinek ajánlott? Mindenkinek.

Miről szól a program? Szerettem volna olyan programot készíteni, ami csak álló feladatokból áll. Így izgalmas guggolás variációk és dinamikus jóga gyakorlatok, valamint általam nagyra becsült klasszikusok keveréke a videó. Emellett a foglalkozás hangulata érzékenyen keresi a helyét az erősítő és a nyújtó, mobilizáló feladatok között. Így jött a gondolat, hogy legyen ez a hét tematikus hét, aminek az első darabja lett ez a videó, ami mégis jóval erősebb, mint az őt követő, talajra megálmodott párja.

126. Fúzióra várva 2.0

A videó besorolása: Z-Fúzió

Játékidő: 53 perc

Van-e eszközigénye?

  • Csak egy polifoam.
  • Térd probléma esetén egy összehajtogatott törölköző, pokróc vagy díszpárna is kellhet kiegészítésként.

Kinek ajánlott? Mindenkinek.

Miről szól a program? A tematikus hét 2. darabja ez a videó. Szimmetrikus és aszimmetrikus gerinccsavarások közepesen nehéz keveréke az anyag, ami remek kiegészítése az őt megelőző videónak, de önállóan végezve is remek mobilizációs foglalkozás. Tartok tőle, hogy elkopik, de leírom mégis, imádtam ezt a videót elkészíteni.

127. Majom a hídon

A videó besorolása: Z-Forma

Játékidő: 54 perc

Van-e eszközigénye? Csak egy polifoam.

Kinek ajánlott? Mindenkinek, különösen a minimál órák szerelmeseinek.  

Miről szól a program? Újabban az óravázlatok vagy még inkább ötletkísérletek egyre kalandosabban jönnek létre. Ez gyakorlatilag a másodperc tört része alatt. Sokoldalú kimozgatást hozó hasizomgyakorlatok és a megunhatatlan vállhíd kergeti egymást következetesen így észrevétlenül telik el a foglalkozás. Az eredmény persze nem marad el a fokozódó mozgékonyság és a tónusosabb forma által.

128. Az albatrosz árnyékában

A videó besorolása: Z-Funkció

Játékidő: 54 perc

Van-e eszközigénye? Csak egy polifoam.

Kinek ajánlott? Mindenkinek.

Miről szól a program? Nem az első videó, amikor egy feladatra vágyódva születik egy videó. Az albatrosz egy meseszép összetett feladat, amit elnagyoltan is ellehet végezni – de nem érdemes. De úgy is végrehajtható, hogy annak minden részmozdulatát górcső alatt előtte megvizsgáljuk, beolajozzuk a képlet ismeretlenjeit és mire a foglalkozás során elérünk oda, hogy a feladat teljes egészében megmutassa önmagát, már gördülékenyen megy az.

További jó mocorgást. Innen folytatjuk.

Megosztás: