Mikor nyitsz ki?

Csókolom, sziasztok.

A kérdés azóta ott van a levegőben, hogy 2020.03.17-én bezártam. A dinamikusan változó jogi és ennek következtében változó gazdasági környezetet és ennek a társadalmi hatásait folyamatában figyelem.

Fitness-jog

Több szakmai csoport tagjaként látom milyen szépen kitermelődött az új szakma, a fitness-jogász. Aki a magyar közlöny hasábjain félelmetes magabiztossággal közlekedik, értelmez, pontosan tudja, hogy mi magasabb rendű a rendelet vagy a jogszabály, jogi állásfoglalások nélkül nem tesz felelőtlen kijelentést sem. Korábban azt sem tudtuk mik a jogaink, most meg hosszan értelmezésre kerül az utaló magatartás.

Olyan kifejezések váltak fájdalmas fennhanggal a mindennapjaink részévé, mint a szükséges vagy szükségtelen, felelősségteljes vagy felelőtlen. Arról nem beszélve, hogy mindegyik cibálja magára az övéit, miközben félően elkülöníti önmagát a többitől.

Még most sem rajtam múlik

A feltétel alapú életünk új állomásaként ki lehetne nyitni. De én még most sem teszem. Ugyanis sok a kérdés bennem. De azáltal, hogy egyre többször kérdezik tőlem, hogy „Mikor nyitsz ki?”- válaszolni kell, főleg amikor már a repedésekből előkerülő rokonok is epés fennhanggal kérdeztetik ugyanezt.

A tücsök és a hangya

Amikor nem nyitottam ki múlt év májusban furán néztek rám sokan. Aztán mégis 6 hónap után hírtelen mindenki – akinek nem volt a korábbi ügyfélkörével megegyező számú „szenior tenisz versenyzője”- lehúzta a rolót. Dolgoztak azért, hogy újra nyissanak, beruháztak, fejlesztettek, nyitva voltak, de csak 6 hónapig.

Most megint én vagyok a fura, de vajon meddig? Ellenben nem kell megéljem azt a félelmet, amit szerintem minden most nyitó megél, ’a meddig és a hogyan’ szorítását.

Vállalkozó = kockázatot vállaló

Elég ideje vagyok vállalkozó ahhoz, hogy tudjam mikor és mekkora kockázatot vállaljak. Magabiztosan vágtam bele nem kevés projektbe, amibe kevesen láttak fantáziát, sőt…

Jelenleg – szerintem – a változók száma és még inkább a hatása magas, a kérdések pedig megválaszolatlanul további várakozásra intenek engem. Hidd el én lennék a legboldogabb, ha magabiztosan kilehetne nyitni. De ameddig nem látom azt, hogy vállalható mértékű kockázat van, és a tervezhetőség meg nem jelenik, addig marad a jelenlegi helyzet, vagyis a fizikális stúdióm marad zárva.

De addig is

Tehát még marad a vállalkozásom öszvér jellege, amiben építem, csinosítom a Z-Online Stúdiót. Illetve mozgásra sarkallom a THM szolgáltatást igénybe vevőket. Utóbbi nem stúdió, ellenben nem kell utaznod, parkolnod, mert otthonod, irodád kényelmében van mód a szakmai találkozásra akár egy fős magánóra, akár önszerveződő vagy összeszokott csoportok számára is Debrecen területén.

Innen folytatjuk.

Megosztás: