derékfájás ellen

Ezt teheted fejfájás, derékfájás ellen

/Előre bocsátom, hogy a fejfájás mögött félelmetes mennyiségű egyéb probléma is lehet, a leírtak tartáshiba, nem megfelelő folyadékbevitel, stresszkezelési szokások következtében kialakuló fájdalom esetében tudja módosítani a mintákat. /

Az elmúlt 10 évben nem egyszer talált meg az a helyzet, amikor fejfájással érkezett hozzám ügyfél. A tapasztalat jogán is írom az alábbiakat. Maga a mozgás, még inkább egy-két gyakorlat azonnal képes csökkenteni vagy akár panaszmentessé tenni a gyakorlót.

Ahogy megannyi fájdalom a testben – legyen az derékfájás, fejfájás, ízületi fájdalom – a legtöbb esetben következményként megoldódik ahogy a test lágyan terelve van egy számára ideális irányba. S itt nem kell nagy dolgokra gondolni, sőt. Sajnos szakmák tömegének szokása lett, hogy ember-isteneket képez, körülvéve mindent egy misztikus köddel…

3 csodafegyver a fejfájás és derékfájás ellen

Ha az emberek tudatában lennének annak, hogy megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel (1 liter / 20 testtömeg-kg / nap) és egyenes, hosszirányba nyújtott gerinccel megannyi problémájuk megoldódna, bizonyosan cselekednének. Állandósultnak hitt fejfájás, derékfájás, krónikus fáradtság, az urogenitáliás zóna zavarai, emésztési zavarok, felszínes légzés, keringési zavarok, …  „eltornázhatóak”.

Ide tartozik még egy rongyosra rágott téma: a stresszkezelés. Maga a stressz nem zárható ki az ember életéből. Hisz épp elég ehhez a család, a munkahely, a közügyek, a … De a stresszhelyzetekre adott reakciók megválasztása a mi döntésünk. A stressz újfent összehúzza az izmokat, közelíti az ízfelszíneket, így azok közötti táv csökken és fájdalmasan mozdulnak el egymáson. S azáltal, hogy egy holisztikus egész a testünk, még ha a „kor szellem” szeparált részek halmazaként is tekint minderre, a következmény hullámszerűen végighalad az egész testen. Természetesen a pozitív hatás is pont így terjed ????.

Persze a varázslathoz kellenek azok az egyszerű, de mégis hatásos gyakorlatok, amivel a teherviselő ízületek gyengéden változni hajlandóak. Ezek közül közreadom a „nagyágyút”.

Tegye próbára a teste bölcsességét egy egyszerű gyakorlattal.

Végezz el ezt az egyszerű gyakorlatot állva. Mivel észrevétlen gyakorlatról van szó, így akár a pénztár előtt várakozva, praktikusan bármikor elvégezheti és a hatás nem marad el. Álljon meg kényelmesen, csípőszéles támasztékban. Kezdjen a fejtetővel nyújtózni folyamatában egyre magasabbra, minden egyes lélegzettel egyre magasabbra. Közben vállait lazítsa el és engedje hátra le óvatosan, miközben lapockáit lágyan hátra lefele zárja. Érezze, ahogy a lábai, sarkai egyre stabilabban horgonyoznak. Az egész teste íjszerűen kifeszül. Másként megfogalmazva folyamatában nyújtózzon fejjel felfele, miközben vállai, kézujjai, ülőcsontjai, sarkai lefele nyújtóznak. A gyakorlat részeként mintha minden kicsit mozdulna, a teste bölcsen rendezi önmagát, a légzése mélyül.  

Miért van erre szükség? Egy egyszerű példával megmagyarázom. Látott már locsolócsövet, ami kissé megtört és ezáltal csak fröcskölt, de amint kiegyenesítette a csövet azonnal ideálissá vált a vízsugár? Ennyi… ????

A cél, hogy minél hosszabb ideig tudja hosszirányban megnyújtva tartani a gerincét. Első körben – főleg azok, akik még nem végeztek ilyen gyakorlatot – gondolhatják, hogy ez egy feladat?!? Igen. Pont ilyen egyszerű a képlet.

Végezze napjában minél többször, minél több testhelyzetben, minél hosszabb ideig és meglepődve fogja tapasztalni, hogy mi minden változik következményként önmaga előnyére.

„Én lennék a felelős?!?”

Persze a változáshoz első körben elhatározás és hajlandóság kell, valamint az önazonos felismerés, hogy mindaz, amit eleddig tett testével, nem jó neki és a változásnak egy módja van: változni.

Sok erőt és kitartást kívánok ehhez ill. ajánlom magam és a munkamódszerem!!! ????