fájdalom

„Csak ne fájjon” – 11 éve az eltornázott fájdalom szolgálatában

Olvasási idő: kb. 8 perc

Az elmúlt 11 évben hányszor hallottam azt, hogy ’csak ne fájjon’…

Történhetett mindez a szinkronicitás miatt, vagy csak így alakult az önsors javító törekvéseim miatt.
A klientúrám talán már az első perctől azokból, a javarészt 35-55 közötti nőkből és az őket szálegyenesen követő barátnőkből valamint a  „járulékos toldalékaikból”, a férjeikből állt. Ők kevés kivételtől eltekintve mindig azt szerették volna elérni, hogy krónikusnak hitt fájdalmaik megszünjenek, hogy ne fájjon a derekuk, tűnjön el az életükből az állandósultnak hitt csípőfájdalom, a kéretlen fejfájás. A klienseim csak másodsorban akarták azt, hogy a alakjuk jobban közelítsen egy vonzóbb formához. S így el is jutottunk a forma, funkció, fúzió hármas osztásához is, ill. ahhoz az alapvetésemhez, hogy a funkciónak mindenkor meg kell előznie a formát.

Üdvözöllek.
Zákány Norbert vagyok
a Z-módszer oktatója.

Sokszor hallhatták már a vendégeim tőlem, hogy nem kevés szakma eltűnne, ha a mozgásszervi visszaéléseink nem fájnának, vagyis ne kellene folyamatában a fájdalomcsillapítás lehetőségeit keresni a házi praktikáktól kezdve a legújabb reumatikus csodaszerekig.
Tedd a kezed a szívedre, így a kor előrehaladtával

mozognál, ha nem fájna a mozgás elhanyagolása?!?

Hidd el ez is egy újabb motorrá tud válni. Erről a motorról szól az ’Önmeghaladás művészete című írásom’.

Ha szeretnéd személyesen is megtapasztalni azt a fajta szabadságot, amit ad(hat) a tornám, nincs más dolgod, mint regisztrálni a Teszthétre.
Ez alatt az egy hét alatt kipróbálhatod a Z-módszer mind az 5 csomagajánlatát kockázat- és minden további kötelezettség nélkül 3.000 Ft-ért!
Ha tetszik, beszámítom az összeget a választott csomagod árába. Ha pedig mégsem, visszautalom azt.


Eltornázott fájdalom

Az oktató is ember, aki tud elmacskásodott fájó háttal, nehezen beinduló derékkal kikelni az ágyból, tud rosszul mozdulni, vagy tudja magá túlerőltetni. Ellenben a fájdalom javát roppant egyszerű erőkarok szolgálatunkba állításával drámaian gyorsan eltudjuk mulasztani, praktikusan eltornázni.

Ha kérdésed lenne, vagy esetleg szeretnél a saját problémáid kapcsán közösen gondolkodni a megoldási lehetőségeken  keress bizalommal.


A mozgásszervi fájdalom, mint terelőbója

A terveim között szerepel minden eddigi mozgásszervi fájdalmam sajátos feldolgozása. Azoknak a tapasztalatoknak a közre adása, amit megéltem vagy amit eredményesen korrigáltam magamon vagy az ügyfeleimen. Így rövdiesen jelentkezem a talpi bőnye gyulladás, azaz fasciitis plantaris kapcsán egy írással. De addig is nézzük milyen írásaim születtek eddig a mozgásszervi fájdalmak témában, úgy mint azok megélője, és úgy is mint azok eredményes korrigálója.

Scheuermann-kór … az én lehetőségem

Meglepő az olvasottsága számomra a közel 20 percnyi anyagnak. Ez az írás a legtöbbet olvasott/hallgatott anyagom amióta jegyzem ezt a blogot. Az írás, mint minden anyagom nagyívet fut be és igyekszik minél több objektíven keresztül láttatni a témát. Átveszi a Scheuermann kór lefutását a gyerekkoromban való diagnosztizálástól napjainkig. Kiitér azon körülményekre, amik a kialakulásához vittek engem is, persze megoldási utakat is kínál, miközben nem átall komoly kritikát is megfogalmazni a korszellem kapcsán.


Nem fáj neki eléggé, avagy a derékfájástól a belátásig

Szokatlan.

Ezt a jelzőt egy régóta módszerhű ügyfelem használta rám még évekkel ezelőtt. Okkal. A stílusom, a közlés kendőzetlensége igencsak jelen van minden megnyilvánulásomban. Ennek a kissé savas közegnek a lepárlása ez a bejegyzés is. Az írás egyfajta ajánlás az életmódváltás irányába a szembesítés hathatós eszközeivel, de határozottan megoldáscentrikusan. Az anyagban is helyet a kap a ’fájdalom egy lehetőség’ kifejezés, ami majd minden órám alapköve. Sőt a mindennapjaim alapja, hisz igyekszem mindenben a lehetőséget látni és nem pedig a traumát vagy a veszteséget.

Ezt teheted fejfájás, derékfájás ellen

Ez a bejegyzés az utolsó harmada által különösen értékes, hisz segíti azt a belső munkát, amit megkell, hogy tegyünk hogy a testünk felett önként elhagyott, eltékozolt kontrollt visszaszerezzük és szembesüljünk újra és újra. Volt olyan engem segítő marketingesem aki azt mondta, hogy szerinte az emberek nem szeretik, ha megmondják nekik hogy hibáznak. Én meg az elmúlt 11 év tapasztalatai által azt mondom, hogy igen is kell az önreflexió. De egy görbetükör önmagában nem elegendő ha nem kap hathatós eszközt a belső munka mellé a vendég.

Mindemellett természetesen egy könnyen elvégezhető és napi rutinba beilleszthető feladatnak is helyet ad a bejegyzés és néhány praktikus tanács által azonnal életminőség javító segédlet is persze.


Teli talpú guggolás a könnyebb emésztésért és székelésért

A bejegyzés egy feladatban rejlő lehetőségeket jár körbe és persze alternatívák közre adásával azonnali segítséget is kínál. Egy aranyeres csomó vagy egy makacsabb székrekedés okozta kellemetlen fájdalom által ebben a „fájdalom gyűjtő” bejegyzésében okkal kap így helyet. Az évek itt is engem igazolnak, pontosabban a tornát, hogy ez a gond is eltornáznható.


Te mennyire vagy Erzsébet?

Hiszem, hogy mindennel lehet, sőt kell is viccelni, mert a humor egy eszköz arra, hogy gátakat építsünk egymás között és haladjunk. Erzsébet egy reakciótípusokat eggyé formáló karakter, aki egyesíti a praxisomban előforduló klisé szerű megkereséseket. A fanyar humor persze itt is segítő szándékkal és önmagam tiszteletteljes ajánlásával jár kéz a kézben.

Köszönöm, hogy elolvastad és/vagy meghallgattad.
Innen folytatjuk.
De addig is maradjunk kapcsolatban, kérlek csatlakozz zárt Facebook közösségünkhöz.

Megosztás: