Z-Videótár

Alap csomag

Kérlek kattints ide és nézd meg ezt a videót. Röviden megpróbálom összefoglalni, hogy milyen izgalmas újítások jönnek a ZF háza táján.

Bázis

A videó besorolása: Z-Funkció

Játékidő: 57 perc

Van-e eszközigénye? Csak egy polifoam.

Kinek ajánlott? Mindenkinek.

Miről szól a program? Akarom hinni, hogy minden oktatónak van egy csokorra való jolly joker feladata. Ez a videó az elmúlt 12 év gyakorlatában alkalmazott legjobb és legsokoldalúbb feladatokat gyűjti egybe.

Máshogy

A videó besorolása: Z-Forma

Játékidő: 55 perc

Van-e eszközigénye? Csak egy polifoam.

Kinek ajánlott? Mindenkinek. Kiemelten azoknak, akik egy erős programot akarnak végrehajtani.

Miről szól a program? Nem ülünk le? – hangzik el a kérdés egy pusztán álló feladatokból álló órán. Okkal. Hisz máshogy fárasztó egy ilyen óra, ami egy klasszikus pilates órához képest 90 fokkal elforgatva sokkal markánsabb terhelést ad számunkra.

Erőtlenül

A videó besorolása: Z-Fúzió

Játékidő: 56 perc

Van-e eszközigénye? Egy polifoam és egy szék, aminek az ülőmagassága megegyezik a térdhajlat-fenék távolságával. Ha ettől alacsonyabb a szék, egy díszpárnával, összehajtogatott törölközővel is korrigálható a különbség.

Kinek ajánlott? Mindenkinek. Különösen ajánlott egy idegileg különösen túlterhelt nap után.

Miről szól a program? Egy a legmegosztóbb órám a székes regeneráló óra. Aki kedveli, az hamar azonosul az egyszerű mozdulatok és az ezezekhez paradox módon és mégis természetesen mellé társuló hosszú mozdulatlanság különös elegyével.

Pont

A videó besorolása: Z-Forma

Játékidő: 54 perc

Van-e eszközigénye? Csak egy polifoam.

Kinek ajánlott? Mindenkinek.

Miről szól a program? Honnan tudom, hogy egy óra ideális volt számomra? Onnan, hogy a végén azt érzem hogy pont arra volt szükségem. Van egy nagy előnyöm, hogy már egy óravázlat megalkotása közben tudom, hogy a célzott érzetet, hogy tudom majd kiváltani. A többi persze a tornázóra van bízva, hogy belátása, kipihentsége alapján a lehetséges kifutások között személyre szabja a programját és így ő is úgy fejezze be, hogy pont erre volt szüksége.

Forgó

A videó besorolása: Z-Funkció

Játékidő: 57 perc

Van-e eszközigénye?

  • Csak egy polifoam.
  • Térd probléma esetén egy összehajtogatott törölköző, pokróc vagy díszpárna is kellhet kiegészítésként.

Kinek ajánlott? Mindenkinek.

Miről szól a program? A ’kaparó’ és a ’forgó’ két olyan kifejezés, ami egy korábbi életszakaszomhoz visz. Olyan feladatokat talál a kedves tornázó ebben a videóban, amik sokoldalú kimozgatásaik által bizonyosan mozgékonyabbá teszik a csípőt.